AB Sven Ullman startades som enskild firma för över 30 år sedan, närmare bestämt 1974. Till en början bestod importen av reservdelskataloger, verkstadshandböcker och broschyrer och omfattningen var relativt blygsam. Handel med reservdelar till Ford inleddes efter att dessa hittats och köpts in både nya och begagnade i Sverige.

Första USA-resan gjordes 1977 och varade i över 4 månader. Merparten av denna tid spenderades i Kalifornien men mot slutet så korsades även kontinenten på min resa österut i en 1957 års Ford Ranchero. Denna bli skickades hem till Sverige med alla reservdelar som jag hittat på denna resa. Säckar med verkstadshandböcker hade redan skickats hem per post.

Mellan 1977 och 1987 reste jag till USA minst en gång varje år och under dessa resor kom jag att besöka 37 av USA:s stater och spendera en sammanlagd tid där på över två år.

Första åren var jag i sydvästra USA och letade fina plåt och kromdelar på skrotarna i de rostfria staterna.. Efterföljande år blev istället resa från stad till stad för att överallt dit jag kom besöka Ford-handlarna och köpa upp deras gamla lager. I den mån det fanns något kvar, många gånger hade någon annan hunnit före och allt var rensat. De första åren gjordes även inköp hos GM och MoPar-handlare. Jakten på NOS-delar var oerhört inspirerande eftersom man på den tiden fortfarande kunde göra väldigt fina fynd.

I början av 80-talet blev det allt svårare att fynda och jag började istället köpa in nya Ford-delar från Ford (väldigt mycket av gamla delar fanns hos Ford till långt in på 90-talet) och nytillverkade delar från Dennis Carpenter m.fl.

På slutet av 80-talet hade mitt företag som mest fyra anställda. Av ekonomiska skäl gick jag tillbaks till att driva företaget som det enmansföretag det fortfarande är idag.